Tom of Finlandin merkitys homomiehille: Antti Kauppisen etäluento

To 11.6. klo 17 Zoomissa.
Nettiluento ja keskustelu Tom of Finland -taiteen merkityksestä mieskuvalle, maskuliinisuudelle, homouden moninaisuudelle, nautinnolle ja fetissien näkyväksi tekemiselle sekä ilolle, joka selättää häpeän ja normit.

Pikkuhiljaa ToF-kuvastosta on tehty salonkikelpoinen yhdenvertaisuuden symboli. Kuvia on painettu lakanoihin ja postimerkkeihin. Mikä on Tom of Finlandin merkitys tänä päivänä, kun taiteen luojan Touko Laaksosen syntymästä on kulunut 100 vuotta? Kenen ääni kuuluu Tomin tuotannosta puhuttaessa, mitä kuuluu miesihanteille, stereotypioille, oletuksille?

Linkki zoom-luennolle tästä:

Tunnus, jolla pääset sisään: TOF-2020

Antti Kauppinen on MSC Finland – Tom’s Clubin – kerhon johon Tomkin aikoinaan kuului – aktiivi sekä Euroopan fetissikerhojen kattojärjestön ECMC:n sihteeristössä, kirjailija, taidehistorioitsija ja kulttuurin moniosaaja.

Etäluennon järjestävät MSC Finland – Tom’s Club, valtakunnallinen Sinuiksi-palvelu ja Työväenmuseo Werstas, jolla on valtakunnallinen sateenkaariarkisto, johon voi tehdä lahjoituksia.

Luennon avaa Sinuiksi-palvelun toiminnanjohtaja, seksuaalineuvoja Mikko Ala-Kapee. Alustuksen jälkeen vastataan osallistujien lähettämiin kysymyksiin.

Tilaisuudessa noudatetaan turvallisemman tilan ohjeistusta. Tilaisuus on kaikille avoin ja tietoa alustuksesta linkkeineen saa jakaa laajasti. Tutustu Zoomin tietoturvaselosteeseen (englanniksi).

Share Button