Tampereen Vinokino 29.10.–2.11.2014 Niagarassa

Vinokinon_nettisivut_header

Pirkanmaan Seta on tänäkin vuonna järjestämässä Vinokinoa yhdessä Turun seudun Setan, Pirkanmaan Elokuvakeskus ry:n (Niagara) ja Elokuvakerho Monroen kanssa. Tapahtuman toteutusta tukee valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu: www.sinuiksi.fi.

Elokuvat näytetään Arthouse Cinema Niagarassa, osoitteessa Kehräsaaren B-talo, Tampere. Niagaran lipunmyynti on Niagaran aulakahvila-ravintola 931:sen tiloissa. Lipunmyynti on avoinna puoli tuntia ennen näytöksen alkua sekä  klo 14:stä eteenpäin Ravintola 931 aukioloaikojen mukaan. Lipunmyynnin puhelinnumero on 050 563 5770.

Lippujen hinnat: Peruslippu: 8 €
Setan jäsenlippu/opiskelijalippu: 6 €
Sarjakortti (5 lippua): 35 €, Setan jäsen-/opiskelijasarjakortti: 30 eur

Tykkää Tampereen Vinokinosta facebookissa.

Vinokinon ohjelmisto:

KESKIVIIKKO
Ke 29.10.
Klo 18.30 Ravintola Artturissa elokuvakerho Monroen elokuvavisa Vinokino-festariviikon kunniaksi aiheena LGBTQ-elokuvat

TORSTAI

To 30.10. klo 18.30 Camp Beaverton: Meet the Beavers: 62 min.: Ohjaaja: Ana Grillo & Beth Nelsen, Yhdysvallat 2013
Ikäraja: 16

DOKUMENTTI: Tarunhohtoinen Burning Man -tapahtuma on yhdistelmä taidefestivaalia ja radikaalia yhteiskuntakokeilua. Joka vuosi Nevadan autiomaa toimii 6000 ihmisen väliaikaisena kotina reilun viikon ajan. Yhtä lukuisista leireistä asuttavat Majavat – astu siis sisään Camp Beavertoniin, festivaalin ainoaan vain naisille tarkoitettuun leiriin!

Ana Grillon ja Beth Nelsenin dokumentti tarjoaa ainutlaatuisen kurkistuksen leirin porttien sisäpuolelle. Camp Beavertonissa keskustellaan ja koulutetaan, leikitään ja tehdään kokeiluja, koetaan lujaa yhteisöllisyyttä ja tutkitaan identiteettien kaikkia ulottuvuuksia. Mitä tapahtuukaan leirielon huipentavassa, myyttisen maineen saavuttaneessa strap-on-a-thonissa? Entä miten käy, kun illuusio lopulta väistämättä särkyy ja väistämätön laskeutuminen takaisin todellisuuteen alkaa?

PERJANTAI

Pe 31.10. klo 18.30 Man For A Day, 96 min.
Ohjaaja: Katarina Peters, Saksa 2012
Ikäraja: 16

DOKUMENTTI: Miltä tuntuisi olla mies? Miten liikkuisit, puhuisit, kommunikoisit muiden kanssa tai ottaisit tilaa? Suomessakin tänä vuonna piipahtanut performanssitaiteilija Diane Torr ja ryhmä naisia ottivat asiasta selvää Berliinissä pidetyn ja taltioidun Päivä Miehenä -työpajan aikana. Torr on kuuluisa aktivisti, joka on tehnyt jo kolmekymmentä vuotta sukupuoli-identiteettiä pohtivaa taidetta.

Dokumentti sukeltaa miehen nahkoihin naisen näkökulmasta tavalla, joka tuntuu tavallista erikoisemmalta. Sisäistä miestä haetaan niin syvältä, että tulos on usein pelottavan osuva ja tempaa roolina täysin mukaansa. Voimaannuttava dokumentti aiheesta, joka voi auttaa naisia ymmärtämään vastakkaista sukupuolta uudella tavalla. Eikun kraka ja puku päälle, ja menoksi!

klo 22.00 Mixeissä Vinokinojatkot

LAUANTAI

La 1.11. klo 16.00 Remington and the Curse of the Zombadings,
96 min. Ohjaaja: Jade Castro, Filippiinit 2011, Ikäraja: 12

FIKTIO: Remington ei ole kovinkaan herttainen lapsi, sillä hän kiusaa homoja. Eräänä päivänä hautausmaalla Remingtonin pilkka osuu väärään kohteeseen, surevaan leskeen, joka kiroaa hänet. Vuosia myöhemmin 21-vuotias Remington on ihastunut Hannahiin, joka ei kuitenkaan vastaa hänen tunteisiinsa. Yllättäen Remington alkaa muuttua: hänestä tulee mukava ja iloinen, ja muotikin alkaa kiinnostaa. Hiljalleen Hannahin tunteet Remingtonia kohtaan heräävät, mutta pojan mielenkiinto onkin suuntautunut jo muualle.

Pikkukaupungissa saalistaa myös sarjamurhaaja, joka tappaa Gaydar-aseellaan miespuolisia parturi-kampaajia. Pian myös vääryyttä kärsineet transvestiittizombit palaavat haudoistaan hakemaan kostoa. Remington and the Curse of the Zombadings on vallaton kauhukomedia, jossa stereotypiat saavat railakkaasti kyytiä huumorin voimalla.

klo 18–22 Nuorten Halloween-bileet Amos-klubilla

La 1.11. klo 20.30 Out in the Dark,
96 min. Ohjaaja: Michael Mayer, Israel, USA 2012
Ikäraja: 16

FIKTIO: Nimer (Jacob) on kunnianhimoinen palestiinalainen opiskelija, joka unelmoi paremmasta elämästä Länsirannalla. Eräänä kohtalokkaana yönä Tel Avivissa hän tapaa israelilaisen lakimiehen Royn (Aloni). Miehet rakastuvat palavasti toisiinsa, mutta suhteen syventyessä molemmat joutuvat kohtaamaan raa’an todellisuuden. Palestiinalainen yhteisö ei hyväksy Nimerin seksuaalista suuntautumista, kun taas Israelissa hänet torjutaan kansalaisuutensa takia.

Kun Nimerin luvatta Tel Avivissa asuva läheinen ystävä jää kiinni ja hänet lähetetään takaisin Länsirannalle kamalin seurauksin, on Nimerin pakko valita: elämä, josta hän on aina haaveillut vai Roy ja rakkaus?

klo 22–04 Vinokino-Leimarit yo-talolla, Kauppakatu 10, K18

SUNNUNTAI

Su 2.11. klo 17.00 Lyhytelokuvasikermä: DREAM DATE
(K18, 109 min)

Sex Date
Reel
Órbitas (Orbits)
Le maillot de bain (The Swimming Trunks)
Geen klote! (No Guts!)
Pocałunek (The Kiss)
God I Hope I Get It
Fais pas genre (Who Do You Think You Are?)
Dream Date
………………………………………..

Muutokset ja lisäykset mahdollisia!

 

Share Button