Maksuttomat A- ja B-hepatiittirokotukset miehille, joilla on seksiä miesten kanssa

A- ja B-hepatiittirokotuksen pistäminen

A-ja B-Hepatiitit

Hepatiitit ovat maailman yleisimpiä tauteja. Hepatiitti A- ja B -yhdistelmärokote suojaa sekä A- että B –hepatiittiviruksen aiheuttamilta maksatulehduksilta. Hepatiitti A tarttuu lähes aina saastuneen ruuan ja juoman välityksellä matkoilla maissa, joissa on huono hygieniataso.

Seksitavoista peräaukon nuolemiseen liittyy tartuntariski. Hepatiitti B leviää kuten hiv, suojaamattomassa seksissä tai veren välityksellä. Hepatiitti B tarttuu huomattavasti helpommin kuin hiv.
Cis- ja transmiehille, joilla on seksiä miesten kanssa, on suositeltavaa ottaa A- ja B–hepatiittirokotteet tai yhdistelmärokote. A ja B-hepatiittirokotteet ovat kansallisen rokotusohjelman mukaan maksuttomia homo- ja bimiehille. Hivpointin Checkpoint palvelu tarjoaa Hepatiitti A -ja B- rokotteita maksutta miehille, joilla on seksiä miesten kanssa.

Tampereella rokotteita voi saada esimerkiksi omalta terveysasemalta ja Sarvikselta sukupuolitautien poliklinikalta ja Hivpointista Checkpoint-testausten yhteydessä. Checkpointissa saat maksuttoman ja anonyymin hiv-pikatestin ilman ajanvarausta. Testaus on tarkoitettu homo-ja bi-miehille ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa.

Seuraava Checkpoint- testaus on 20.2 klo 14:00-16:00 Nalkalankatu 12 F, kolmas kerros.

Tarvitset mukaan henkilötodistuksen rokotetta varten. Rokotetiedot menevät THL:n ylläpitämään valtakunnalliseen rokoterekisteriin.

Hiv-testin saa edelleen anonyymisti.

Kysy lisää rokotteista, Sanna Salo p. 040-8607988 sanna.salo[at]hivpoint.fi

Free A and B hepatitis vaccination for men who have sex with men

We offer free of charge A and B hepatitis vaccination at Checkpoint HIV rapid testing services at specific dates. A and B hepatitis vaccination is recommended for all men who have sex with men. The vaccination consists of three doses and gives a lifetime protection against A and B hepatitis. If you only need hepatitis A vaccination it consists of two doses.

Next vaccination event in Tampere is on the 20th of February from 2pm to 4pm at Hivpoint Nalkalankatu 12 F, 3rd floor. You need an ID card with you to get vaccinated. The HIV test is anonymous.

More information Sanna Salo tel. 040 860 7988 sanna.salo@hivpoint.fi

Share Button