In memoriam – Ari Mäkinen

Ari_Mäkinen~2-1-mv

Yhdistyksen pitkäaikaista puheenjohtajaa Ari Mäkistä kunnioituksella ja lämmöllä viimeiselle matkalle saattamassa.

Suruviesti tavoitti yhdistyksen Arin poismenosta. Olemme kiitollisia Arin tekemästä elämäntyöstä yhdistyksen ja ravintola Mixein hyväksi. Hänen kaltaisensa keskeisten pioneerien ansiosta tamperelainen homokulttuuri pääsi syntymään ja vahvistumaan. Ari oli ylpeästi oma itsensä aikana, jolloin yhdenvertaisuusajattelu ei ollut vielä lyönyt edes paperilla itseään läpi ja rohkaisi omalla esimerkillään muitakin olemaan sinut itsensä kanssa. Ari oli mukana myös niinä vaikeinakin vuosina, kun yhdistys kohtasi haasteita ja media ei ollut aina puolellamme. Siitäkin selvittiin.

Monien muiden aikaansaannosten ohella mainittakoon erikseen, että hänen aktiiviaikanaan tehtiin historiaa mm. järjestämällä ensimmäinen Tampere pride -tapahtuma vuonna 2005. Ari on myös turvannut Suomen vanhimman, yhä toiminnassa olevan sateenkaariravintolan olemassaolon.

Ari – kuten me kaikki – jakoi yleisönsä, mutta päällimmäisinä Arista on mielessäni tarttuva, raikuva nauru sekä harvinaisen myönteinen, sitkeä elämänote, joka tuli esiin etenkin koettelevina aikoina. Hän oli aito, konstailematon persoona.

Oli ilo ja kunnia tuntea sinut.

Siunaus on toimitettu läheisten saattamana,

Pirkanmaan SETAn (entinen Tampereen SETA ry) hallituksen puolesta

Mikko Väisänen
yhdistyksen toiminnanjohtaja

Share Button