Heidi Hölsömäki: ehdolla hallituksen puheenjohtajaksi

Heidi Hölsömäki on ehdolla hallituksen puheenjohtajaksi.

Heidi Hölsömäki on asettumassa ehdolle hallituksen puheenjohtajaksi Pirkanmaan Setan syyskokouksessa lauantaina 12.12.

“Olen 46-vuotias sateenkaarikansalainen, järjestöviestinnän ammattilainen ja yhden lapsen äiti. Haluan edistää meidän erilaisiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten yhdenvertaisuutta ja hyvinvointia. Pirkanmaan Seta ja Sinuiksi-palvelu ovat tulleet minulle monin tavoin läheisiksi vuosien varrella. 

Sateenkaarielämään sukelsin aikoinaan opiskelijaryhmä Sekavassa, Leimareissa ja Otavalankadun Mixein bileissä. Ne olivat tärkeitä matalan kynnyksen tutustumis- ja vertaispaikkoja oman identiteetin rakentumisvaiheessa. Merkityksellisiä ovat olleet myös reissut Euroopan, Venäjän ja Meksikon lesbobaareihin ja Pride-tapahtumiin. 

Mummolaakso-ryhmässä käynnistimme Talvikin tanssit vuonna 2012 Laternassa same sex -kilpatanssijoiden Santra Rinteen ja Piia Korven tähdittäminä. Saa nähdä, katkaiseeko korona ensimmäistä kertaa perinteen helmikuussa 2021.

Kaappilaulajat-kuoro oli monivuotinen iloinen vertaisryhmä, jossa Silja Kuoppalan johdolla löysimme oman äänemme ja välillä jopa nuottikorvankin. Sesam-lehden toimitussihteerinä sain tutustua hienoihin ihmisiin ja teemoihin karhumiehistä trans- ja bi-kysymyksiin. 

Viime vuodet olen toiminut Pirkanmaalla sateenkaariperheiden aktiivina, yhteistyössä Setan toimiston kanssa. Sinuiksi-palvelun asiakkaana olen kokenut sateenkaarisensitiivisen neuvonnan hyödyt myös omakohtaisesti.

Uskon, että Pirkanmaan Setan hallituksessa pystyisin tukemaan toimihenkilöitä heidän työssään monipuolisen kokemukseni avulla. Olen ehtinyt työskennellä yli 20 vuotta eri järjestöjen viestinnässä ja mediassa. Olen myös toiminut yhdistyksissä eri rooleissa niin vapaaehtoisena, luottamushenkilönä kuin työntekijänä.

Pirkanmaan Seta ja Sinuiksi-palvelu tarjoavat mielestäni erittäin tärkeää matalan kynnyksen vertaistoimintaa ja neuvontaa kaikelle sateenkaarikansalle, tapahtuma- ja ihmisoikeustyötä unohtamatta.”

Heidi Hölsömäki

Share Button