Tuki- ja neuvontapalvelu

Valtakunnallinen Sinuiksi-palvelu päivystää  seuraavasti:

Päivystys on avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 19–21.  Voit soittaa numeroon: 044 3002355

tai lähettää kysymyksesi suojatun verkkopalvelun kautta anonyymisti.
Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen: neuvontapalvelu@sinuiksi.fi

Tutustu palvelun verkkosivuihin osoitteessa www.sinuiksi.fi.

Neuvontatyöntekijämme vastaavat puhelimeen ja kirjallisiin kysymyksiin päivystysaikoina. Voit lähettää viestin verkon kautta koska tahansa. Viesteihin vastataan saapumisjärjestyksessä. Aiheiden kiireellisyydestä riippuen viesteihin pyritään vastaamaan noin 2 viikon sisään.

Palvelu on avoin kenelle tahansa, jota seksuaalinen suuntautuminen (mm. a, bi, homo, lesbo, pan) tai sukupuolen moninaisuus (mm. gender, inter, muunsukupuolinen, trans, transvestiitti, queer) pohdituttaa joko omakohtaisesti tai esim. perheen jäsenen tai läheisen kokemusten kautta.

Voit kysyä  mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta oman tai läheisen seksuaaliseen suuntautumiseen ja/tai sukupuolen moninaisuuteen liittyvistä kysymyksistä kuten sosiaalisista paineista, vertaisuudesta, seurustelun aloittamisesta, kaapista ulostulosta, aseksuaalisuudesta, parisuhde-, perhe- ja työelämästä, ikääntymisestä, eheyttämisestä, vihapuheesta, kiusaamisesta tai muista syrjintäkokemuksista.

Neuvontatyöntekijämme ovat:

Jussi Nissinen: Olen keski-iän ylittänyt mies, joka on itse kokenut miten suomalainen yhteiskunta ja ihmisten asenteet ovat vuosien varrella muuttuneet suhteessa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuteen. Olin aikanaan perustamassa Setaa ja olen toiminut vuosien varrella mm. sen sosiaalisihteerinä ja pääsihteerinä. Koulutukseltani olen sosiaalipsykologi, perhe- ja verkostoterapeutti, hahmoterapeutti ja seksuaaliterapeutti. Olen työskennellyt yksilöiden, parien, perheiden ja verkostojen kanssa päihde- ja addiktio-ongelmien hoitamiseksi A-klinikkasäätiöllä ja seksuaali- ja parisuhdeongelmien hoitamiseksi Sexpo-säätiössä. Nyt toimin psykoterapeuttina, työnohjaajana ja kouluttajana Avoinna kasvuun J&T:ssä. Erityisosaamiseeni kuuluu mm. seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin liittyvät kysymykset, hiv-infektioon liittyvät kysymykset, seksuaaliset mieltymykset, addiktiot, parisuhde-, perhe- ja verkostokriisit.

Tommi P. Pesonen: Olen 1960-luvulla syntynyt lapsia ja laulamista rakastava mies. 1980-luvun loppupuolella ja 1990-luvulla toimin vapaaehtoistyössä Setassa ja Aids-tukikeskuksessa. Olen koulutukseltaan sosiaalikasvattaja, hahmoterapeutti ja seksuaalineuvoja ja olen opiskellut myös teatteri-ilmaisunohjaajaksi. Olen toiminut lastentarhan opettajana ja päiväkodin johtajana ja nyt toimin seksuaalineuvojana Poikien talossa ja terapeuttina ja ryhmänohjaajana Avoinna kasvuun J&T:ssä. Erityisosaamiseeni kuuluu mm. luova ilmaisu, lasten kasvatukseen ja vanhemmuuteen liittyvät kysymykset, seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin liittyvät kysymykset sekä seksuaalisen väkivallan kokemusten työstäminen.

Tuki- ja neuvontapalvelu tekee yhteistyötä mm. Setan jäsenyhdistysten (kuten sateenkaariperheiden), Rikosuhripäivystys, Pro-tukipisteenSexpo-säätiönSetantranstukipisteen sekä Uskontojen uhrien tuki ry:n kanssa.

Valtakunnallisen tuki- ja neuvontapalvelun tuottaa Pirkanmaan SETA ry yhteistyössä Sateenkaariyhteisöt ry:n (Ranneliike)kanssa RAY:n tuella. 

Tukinetissä toteutettavat Sinuiksi-chatvertaisryhmien kevään 2017 aikataulun löydät täältä.

Sinuiksi-puhelinvertaisia on reilu tusina. Katso löytyykö joukostamme vertaista, johon haluaisit olla yhteydessä.

 

Share Button

Työtä yhdenvertaisuuden puolesta jo 40 vuotta