Trasekin mielenosoituksessa translain uudistuksen puolesta

Trasek ry järjesti tänään 27.5. Tampreella mielenosoituksen translain uudistuksen puolesta. Pirkanmaan SETA ry:n puheenjohtaja Minna Minkkinen piti mielenosoi

Mm. Minna minkkinen puhui Trasekin mielenosoituksessa Tampereella.

tuksessa seuraavan puheen:

Rakkaat ihmiset,
 
Harmi, että tapaamme näissä merkeissä. Odotin
hallitusneuvotteluilta enemmän.
Pidän harkitsemattomana ja huonona politiikkana antaa vain osittaisia tietoja​ ​translakiuudistuksesta. Selvästi ei ymmärretä miten tärkeä asia tämä on sukupuolen sukupuolivähemmistöön kuuluville.
Tämä osittaisten tietojen antaminen huolestuttaa aivan turhaan monia ihmisiä ja heidän läheisiään. Kertokaa kaikki tiedot kerralla. Olen todella pettynyt ja suuttunut tällaisesta tavasta informoida näin tärkeästä asiasta.
Tänään Lapsiasiavaltuutettu, Väestöliitto, Sateenkaariperheet ottivat kantaa translaista. He nostivat erittäin hyvin esille, miksi translain uudistus pitää koskea myös alaikäisiä.
Kyseessä on yksi haavoittuvimmista lapsiryhmistämme, johon kohdistuu erittäin vihamielistä suhtautumista yhteiskunnassamme. Meidän on varmistettava sukupuoliristiriitaa kokevan lapsiryhmän turvallinen kasvu.
On järkyttävää, että ihmisoikeuksilla voidaan pelleillä näin. Pidän sietämättömänä, että ollaan tilanteessa, että tiedetään uudistuksen
tulevan, mutta kukaan ei tiedä millainen se on.
Ihmisoikeudet tulee toteuttaa kokonaisuudessaan. Translaki on korjattava niin, että se kunnioittaa myös
alaikäisten itsemääräämisoikeutta ja ihmisoikeuksia.
Odotan hallitusneuvottelijoilta enemmän: Hoitakaa asia nyt kuntoon.
Share Button