Sinuiksi-päivystykseen uusia ammattilaisia

Sinuiksi-ammattilaistiimi. Kuvan on ottanut Eino Nurmisto.

 

Valtakunnallisen Sinuiksi-neuvontapalvelun ammattilaisina jo yli neljä vuotta ansioikkaasti toimineet Jussi Nissinen ja Tommi P. Pesonen ovat asteittain jäämässä pois päivystystyöstä vuoden loppuun mennessä. Jussin ja Tommin vankkaa asiantuntijuutta ja myötäelämisen kykyä on lämmöllä kiitetty niin puhelin- ja verkkoasiakkaiden palautteissa kuin Sinuiksi-vertaisten koulutuksissa. Onneksi he pysyvät yhä taustatukijoinamme myös jatkossa.

Haemme ensi vuodelle lisärahoitusta toiveenamme osa-aikaisen työntekijän palkkaaminen. Työ sisältäisi neuvontapalvelun ohella myös muuta yhdistystyötä.

Syksyllä 2017 Sinuiksi-puhelinpäivystys saa toiminnanjohtaja-Mikon rinnalle uusia ammattilaiskasvoja: Outi Santavuoren ja Taru Höykinpuron. Lue ammattilaistemme henkilökuvaukset alta.
Sinuiksi-puhelinpäivystys on avoinna tuttuun tapaan joka maanantai ja torstai klo 19-21 numerossa 044 3002355. Halutessaan voi katsoa Sinuiksi-palvelun facebook-sivulta kuka on kulloinkin päivystysvuorossa.
Olisi erinomaisen hienoa, jos välität tietoa palvelumme uusista toimijoista mahdollisimman laajasti. Toivomme että päivystyspuhelin soi yhtä ahkerasti kuin tähänkin asti.

Lisäksi meille voi lähettää anonyymejä kysymyksiä verkkopalstamme kautta. Kysymyksiin vastaa Jussi ja Mikko. Täältä pääset lukemaan aiemmin julkaistuja vastauksia.

Ammattituen ohella Sinuiksi-palvelu on ylpeä laajasta ja sitoutuneesta vertaistoimijajoukostaan, jotka tukevat sateenkaari-ihmisiä ja heidän läheisiään ympäri Suomen Sinuiksi-chat-ryhmissä ja puhelinvertaisina.

Lisätietoja Sinuiksi-palvelusta antaa mielellään
Toiminnanjohtaja Mikko Väisänen: mikko.vaisanen[at]sinuiksi.fi
040 5107488 (arkisin klo 9-15, usein varattuna asiakastyössä, joten kannattaa jättää viesti)

Uudet ammattilaiset esittelyssä

Outi Santavuori. Kuva: Eino Nurmisto.

Outi Santavuori      

Olen 1980-luvulla syntynyt seksuaalineuvoja, opettaja ja äiti. Pyöritän yhden vanhemman sateenkaariperheen arkea (ja juhlaa) turkulaisessa sateenkaarikimppakämpässä. Olen Turun seudun Setan aktiivi ja hallituksen sihteeri, toimin käsityöryhmämme ja yhteislauluiltojemme vetäjänä sekä käyn ahkerasti lautapelikerhossamme.

Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri, psykologian ja elämänkatsomustiedon opettaja sekä seksuaalineuvoja. Valmistun ensi vuonna myös seksuaaliterapeutiksi. Pidän yksityisvastaanottoa ja teen koulutuksia Aurinkoiseksi-toiminimellä.

Minulle erityisen sydäntä lähellä olevia aihepiirejä ovat mielenterveys, sateenkaariperheet, transnuoret ja myöhäisherännäisyys (identiteetin löytyminen aikuisiällä). Terapeuttina haluan olla voimavara- ja ratkaisukeskeinen sekä uskoa myönteisyyteen ja ihmisen jatkuvaan kehittymiseen.

Taru Höykinpuro. Kuva: Eino Nurmisto.

Taru Höykinpuro

Olen 1970 -luvulla syntynyt queerkarhulainen, jolle ovat tuttuja erityisesti BDSM-seksuaalisuuteen ja -identiteettiin, monisuhteisiin sekä kehollisuuteen liittyvät kysymykset, kaikkinaista monimuotoisuutta sekä neurokirjoa unohtamatta.

Valmistun joulukuussa 2017 sairaanhoitajaksi, syventävissä opinnoissani suuntauduin päihde- ja mielenterveyshoitotyöhön sekä akuuttigeriatriaan.  Hoito- ja kuntoutusalan lisäksi olen työskennellyt toimittajana / vapaana kirjoittajana, sisällöntuottajana, kuntohoitaja-hierojana ja taidemallina.

Koulutan Sexpon seksuaalineuvoja- ja seksuaaliterapeuttiopiskelijoita BDSM-seksuaalisuuden ja monisuhteiden maailmoista. Rikosseuraamusviraston alaisena työskenteleville terapeuteille olen pitänyt koulutusiltapäiviä BDSM-aiheista. Olen myös Sexpo -säätiön hallituksen jäsen vuodesta 2014. Osaamisalueisiini liittyy myös (seksuaalisten) alakulttuurien sekä queeraktivismin tuntemus. Olen hyvä hakemaan tietoa ja ottamaan asioista selvää.

Asun Helsingissä, kukkivan DDR-henkisen betonin keskellä. Perheekseni suhdeanarkistina miellän laajan Rakkauslaumani, olen yhden jo aikuistuneen Jälkikasvun vanhempi ja kolmen kissan palvelusväkeä. Rentoutumis- ja latautumismielessä kuuntelen punk-musiikkia, käyn keikoilla, luen paljon, opettelen soittamaan bassoa ja nostan rautaa ilmaan.

Mikko Väisänen, Taru Höykinpuro ja Outi Santavuori. Kuva: Eino Nurmisto.

Mikko Väisänen

Olen 1970-luvulla syntynyt yhteiskuntatieteiden maisteri, seksuaalineuvojaopiskelija (valmistun vuoden 2017 lopussa) ja maailmanparantaja. Asun maaseudulla. Elän etäsuhteessa ja maailmaani ilahduttaa pienen lapsen kasvun seuraaminen. Nuorena omanlaisuuteni altisti minut rankalle koulukiusaamiselle, joka sisuunnutti puuttumaan asioiden tilaan aikuisena.

Olen toiminut mm. Punaisessa Ristissä nuoriso-ohjaajana, Valamon luostarissa kurssisihteerinä, einestehtaassa siivoojana ja vertaispalvelujen suunnittelijana Reumaliitossa sekä Tampereen Rasmuksen (rasisminvastainen verkosto) hallituksessa. Tein pro graduni seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksista. Nyt vastaan toiminnanjohtajana Pirkanmaan Setan paikallistoiminnasta ja valtakunnallisen tuki- ja neuvontapalvelun (Sinuiksi) toiminnasta. Seksuaalineuvojaopintojeni myötä teen yhä enemmän suoraa asiakastyötä, vastaan päivystyspuheluihin, tapaan yksilöasiakkaita ja ohjaan ryhmiä sekä tuen vapaaehtoisimme.

Minua erityisen lähellä olevia aiheita ovat ulostulon pohtiminen seksuaalisen suuntautumisen, sukupuoli-identiteetin tai sukupuolen ilmaisun osalta, identiteetit, lupa itsemäärittelylle, seksi ja seksuaalisuus vähemmistönäkökulmasta myös aseksuaalisuus huomioiden, kiusaaminen, syrjintä ja eheyttäminen. Vedän tällä hetkellä ryhmiä mm. transvestiiteille, miehille, turvapaikanhakijoille ja neurokirjon sateenkaari-ihmisille.

Ole minuun myös yhteydessä, kun haluat sopia keskusteluajan puhelinvertaisen kanssa tai haluat tilata koulutuksen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen sensitiivisestä kohtaamisesta. Minut tavoittaa sähköpostitse mikko.vaisanen[at]sinuiksi.fi ja puhelimitse 040 510 7488 parhaiten klo 9–15 arkisin.

Share Button