Sesam-lehti on julkaistu

sesamkansi_1_2016

Ulostuloja – valtavirtaa ja kuplia

Pirkanmaan Setan ja sen Sinuiksi-palvelun oma lehti on viimein julkaistu. Pääset lukemaan vuoden 2016 numeron tästä: sesam_1_2016-viimeisin

Tämä Sesam-numero valottaa sateenkaarielämää ihmisten ja asioiden kautta. Lehtemme toimitussihteeri Heidi Hölsömäki vie meidät matkalle Mirkka Rekolan maailmaan. Saamme lukea kuvauksia itseksi tulemisesta mm. äidin, vanhan homon, ”myöhäisherännäisen” ja sateenkaariperheen näkökulmista. Yksi vapaaehtoisistamme kirjoitti tilanteesta, jossa apu tuli liian myöhään. Tällä kirjoituksella haluamme muistuttaa, että kukin meistä elää eri todellisuuksissa. Aina lähellä ei ole turvallisia ihmisiä tai suojaavaa pride-kuplaa, joka antaisi luvan olla totta. Äänenpainot ovat osin koventuneet ja valtavirtaistamisen eteen pitää tehdä töitä. Siksi esimerkiksi translaki ja äitiyslaki tulee saada kuntoon.

Julkaisimme marraskuussa kaappi-verkkokyselyn. Lehden ilmestyessä vastauksia oli jo 900. Kukin raottaa kaapin ovea omalla tyylillään. Osalle kaappi on turvapaikka, jossa voidaan hyvin. Jollakulla on yksi luotettu, joka riittää. Osa taas on kuullut pienestä asti olevansa arvokas juuri sellaisena kuin on – tai joksi on tulossa – eikä ole kokenut olevansa kaapissa. Tärkeintä on, että henkilö voi hyvin ja on sinut itsensä kanssa. Jokaisella on myös oikeus suojata omaa yksityisyyttään.

Kokemustekstien rinnalla esittelemme Pirkanmaan Setan ja sen Sinuiksi-palvelun toimintaa. Ylpeänä kerromme, että koulutuksemme tavoittavat kaikki Tampereen 8-luokkalaiset. Löydät vertaisryhmiemme luettelon takasivulta. Meillä on ryhmiä myös verkossa kuten sateenkaarisenioreiden chat-ryhmä. Tarjoamme tukea lisäksi puhelinvertaistemme avulla. Nyt odotamme jännityksellä vuoden 2017 rahoituspäätöksiä.

Kiitämme ryhmänvetäjiämme ja vapaaehtoisiamme. Ansiostanne kaikki on mahdollista. Kiitos että olette.

Mikko Väisänen
Päätoimittaja, toiminnanjohtaja

Share Button