Info

Yhteystiedot

Pirkanmaan pride-tapahtumaan liittyvissä asioissa, voit ottaa yhteyttä

Pirkanmaan Pride 2018 koordinaattori
Riku Karppinen: riku.karppinen@malkus.fi

Pride-kulkueen ohjeistus

Pride-kulkue perustuu kaikkien yhdenvertaisuuteen. Kulkueeseen osallistuvien odotetaan kunnioittavan mielenosoituksen henkeä. Pride-kulkue on julkinen kokous eli mielenosoitus, johon jokainen osallistuu omalla vastuullaan ja vastaa omasta omaisuudestaan. Kulkueen alussa ja lopussa on poliisiauto ja kulkueen rinnalla kulkee järjestyksenvalvojia sekä liikenteenohjaajat ohjaavat muuta liikennettä kulkueen ajan.

Osallistujien tulee huomioida yleiset järjestyssäännöt. Kasvojen täysin tunnistamattomaksi peittämisen (mm. hupuilla, kommandopipolla, yms.) osalta toivomme tiedostamaan lain kohdan: laiton naamioituminen. Laki kieltää naamioitumisen silloin, kun ilmeisenä tarkoituksena on ryhtyä käyttämään väkivaltaa tai vahingoittaa omaisuutta. Lisäksi mm. muita osallistujia kohtaan osoitettu loukkaava käyttäytyminen, teräaseet sekä muut kielletyt välineet ja tarvikkeet sekä muu asiaton käyttäytyminen, ovat ehdottomasti kielletty.

Varaa mukaan halutessasi oma yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeuksia edistävä mielenosoituskyltti tai -lippu. Yhdistyksen vapaaehtoiset ovat tehneet valmiiksi muutamia miekkarilakanoita, lippuja ja kylttejä, joita voi olla jaossa kulkueen alussa. Ilmapallot sekä muut koristeet, joiden poisvienti on hoidettu, ovat tervetulleita. Ethän kuitenkaan roskaa. Muutenkin noudatamme järjestyssääntöjä, sillä marssimme positiivisessa hengessä ja iloisella mielellä ihmisoikeuksien puolesta.