Leimarit

Vielä ei ole tietoa korona-ajan rajoitusten poistamisesta yökerhotyyppisen toiminnan eli Leimareiden osalta. Nyt voi olla hyvä aika muistuttaa hyvistä käytänteistä ja toimintatavoista tapahtumassamme, kun se joskus saadaan järjestettyä, toivottavasti mahdollisimman pian.

Leimarit on yli kolmekymmentä vuotta tarjonnut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille tapaamispaikan, hetken, jolloin voi turvallisesti olla oma itsensä. Muutkin, sensitiivisesti toimivat ihmiset, ovat tervetulleita. Alkuaikojen mainoslause 80-luvun lopulla olikin ”homojen ja heteroiden yhteinen nappoilta”.  

Jotta jokainen voisi omalla tavallaan pitää hauskaa ja nauttia, olisi kävijöiden hyvä palauttaa mieliinsä asiallisen sosiaalisen käyttäytymisen perussäännöt. Yökerho on tila, joka on julkinen mutta jossa kävijöiden kesken kuitenkin muodostuu yhteinen jaettu kokemus. Yksilön toiminta vaikuttaa muihin.

Tärkeää onkin muistaa, että meillä kävijöillä on jokaisella oma motiivimme käydä Leimareissa: näyttäytyminen, seuranhaku, kavereiden tapaaminen, tanssiminen, turvallisesti omana itsenään oleminen, arjen unohtaminen jne. Perinteinen seuranhaku on tervetullutta, hienoa, että kasvotustenkin haetaan seuraa, seksi- tai muuta, eikä pelkästään sovellusten kautta. Kaikki eivät kuitenkaan seuraa hae, ja kohteliaan kieltäytymisen jälkeen on osattava lopettaa. Kuten muuallakin yhteiskunnassa, fyysiseen koskettamiseen on saatava lupa. Samoin kenelläkään ei ole velvollisuutta kertoa itsestään mitään, kunnioitetaan sitä.  Tilannetaju ja joustava käyttäytyminen kävijöiden taholta edesauttavat jokaisen mukavaa iltaa ja viihtymistä. Anna toiselle hänen oma tilansa, ja ota itse oma tilasi, sellainen henkinen ja fyysinen toimintatapa, jossa nautit ja joka ei estä muiden nauttimista.

Share Button