Etsimme sateenkaariosaajia 8-luokkalaisten työpajoihin

 

 

 

 

Pirkanmaan Seta on mukana Tampereen yläkoulujen terveystiedon opintokokonaisuuteen kuuluvassa SEPÄSE-työpajatiimissä. Vuodessa järjestetään 170 työpajaa (45 min) eri yläkouluilla niin, että pajat tavoittavat n. 2000 oppilasta eli koko 8-luokkalaisten ikäryhmän Tampereella.

Pajoja on neljä, joista yhden vetämisestä vastaa Pirkanmaan Seta. Meidän rastilla perehdytään seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuoli-identiteettiin, sukupuolen ilmaisuun, yhdenvertaisuuteen, kaapista ulostuloon ja turvallisen koulun käytäntöihin. Muissa kolmessa pajassa keskitytään mm. seksuaalisuuteen, turvaseksiin, omiin rajoihin ja päihteisiin. Olemme vetäneet pajoja nyt kolme vuotta ja luoneet helposti muuntuvan ja osallistavan pajamallin, josta on saatu hyvää palautetta.

Syksyn Sepäse-työpajakierros toteutuu viikoilla 45-47. Kunakin arkipäivänä vedetään 8 työpajaa kouluilla, kussakin pajassa on n. 10-12 oppilasta. Tavallisesti vetäjä jaksaa kohtuudella noin 2-4 pajaa päivässä.

Nyt etsimme uusia sateenkaariosaajia perehtymään syksyn aikana työpajojen vetämiseen.

Toivomme, että:

  • Olet täysi-ikäinen.
  • Sinulla on aikaa päivisin klo 8-18 välillä, edes joinain päivinä
  • Olet kuin kala vedessä pajoissa, joissa edetään nuorten ehdoilla, osallistaen, keskustellen ja soveltaen.
  • Hallitset hyvin seksuaaliseen suuntautumisen, sukupuoli-identiteetin ja sukupuolen ilmaisun käsitteistön (tiedät mm. että aseksuaalit ovat yksi seksuaalivähemmistöistä ja että genderfluid-termille on henkilöstä riippuen monenlaisia suomennoksia)
  • Puhun luontevasti seksuaalisuudesta ja seksistä. Sinua ei saa herkästi hämmennyksiin testikysymyksillä, vaan osaat vastata tilanteeseen sopivasti.
  • Jokaisen itsemäärittelyn kunnioitus ja yhdenvertaisuus ovat sinulle itsestäänselvyys.

Parhaiten sisään pajoihin pääsee, kun seuraa muiden vetämiä pajoja, vaikkapa useamman päivän ajan, miettii että onko tämä minun juttuni, vai ei, kuinka itse vetäisin vastaavan tilanteen itselleni luontevasti. Tampereen kaupunki maksaa pienen tuntikorvauksen tehdyistä pajoista.

Jos jaksoit lukea näin pitkälle ja ajattelet että tämä voisi olla kiinnostavaa, niin ota yhteyttä toiminnanjohtaja: mikko.vaisanen[at]pirkanmaanseta.fi

Share Button